Jeg må bare innrømme at jeg er blitt forelsket – i en netthandelsløsning. Plattformen Ecwid lover deg ferdig nettbutikk på 5 minutter, og holder faktisk det den lover:
Her han man simpelthen tatt enkelhet og brukervennlighet til neste nivå. Du kan logge deg på med Facebook eller Pay Pal, og kontoen din lages automatisk. Ønsker du nettbutikken din som app på Facebook-siden til bedriften din, er det også gjort med et par enkle klikk.
Nettbutikken din blir etablert på subdomene under Ecwid. (Min lille testbutikk ligger på Glimre.ecwid.com.) Du kan også enkelt inkludere hele nettbutikken i din WordPress-site, og altså på Facebook-siden din.
Der det jo ofte stopper for mange er med betalingsløsningen. Her er igjen saken løst så raskt og enkelt at du nesten ikke tror det er sant. Har du allerede en Pay Pal konto er det bare en avhuking for å koble den på. Og ønsker du å ta kredittkortbetaling, kan du etablere salgskonto på den nye superløsningen Stripe med en enkelt skjema, og vips er også den saken i boks.
Det er ikke bare i oppsett at Ecwid er enkel. Også når det gjelder å legge inn produkter, går det utrolig mye raskere enn andre tilsvarende løsninger jeg har prøvd. Og tydelighet i innkomne ordre og pakkingsflyt fungerer også fint til mitt kjøkkenbenksprodukt.
Best av alt, så er løsningen altså gratis. Det vil si, den er gratis inntil 10 produkter. Over dette er det en pristrapp som begynner med 15 dollar pr mnd for inntil 100 produkter og går opp til 99 dollar per måned for ubegrenset antall. Uansett meget konkurransedyktig.
Det eneste jeg ikke er 100 % fornøyd med er at det ikke nødvendigvis er helt selvforklarende at kategoriene i nettbutikken faktisk er kategorier. I verste fall kan de mistas for produkter uten pris på. Min storefront ser slik ut:
Jeg føler at neste nivå – etter at man har valgt kategori – har mer tydelige netthandelsmarkører:
På den annen side sett er dette antagelig en liten pris å betale for alt det man får for en særdeles billig penge i denne løsningen. Konklusjonen kan bare bli at om du driver en liten hobbybutikk er dette et ualminnelig konkurransedyktig alternativ!
Hei!
Jeg er en kvinne som snart skal åpne butikk, i den forbindelse ser jeg på dette med nettbutikkløsninger. Er usikker på hvordan folk gjør det med frakt? Har du lyst å dele dine erfaringer? 🙂
Vennlig hilsen
Nina
Det er mange måter å gjøre det på. Kunden vil helst ha fri frakt, men da må jo kostnaden kalkuleres inn på en eller annen måte. Her kan du se noe av det Bring skriver om fraktalternativer og caser knyttet til dette: http://www.bring.no/radgivning/netthandel/leveringsalternativer
Denne løsningen var veldig fin!
hei:-) jeg er helt grønn på dette . men kan en sånn nettbutikkløsning integreres med for eksempel en blogg eller en hjemmeside. Tenker på dersom man vil skrive litt om tema eller presentere seg selv og selge noe i tillegg.
Hei. Du kan integrere EcWid med WordPress, og lage deg en WordPress-blogg med nettbutikk på. Du kan også se på Shopify (www.shopify.com) som et alternativ. Shopify er like brukervennlig som EcWid å komme i gang med, og har integrert bloggdel og nettbutikk i samme løsning. I tillegg får du ferdige integreringer med epostløsninger, dropshipping-systemer og et helt økosystem. Shopify er ikke helt gratis, men den koster ikke mer enn litt over 200 kroner i måneden, og den er veldig brukervennlig og grei. Den er imidlertid bedre å bruke med .com-domene enn .no-domene – vet ikke hva du har tenkt her. Det samme gjelder forøvrig Ecwid også. Men du kan opprette en WordPress-side på et norsk domene, og så kan du bruke EcWid-nettbutikken din inn i denne. En annen kombinasjonsløsning er å bruke WordPress og legge inn utvidelsen WooCommerce, slik at du får blogg og nettbutikk på samme løsning. Husk at hvis du vil ha en .no-butikk på WordPress må bruke det som heter WordPress self hosted, altså wordpress.org og ikke wordpress.com. Lykke til med nettbutikken! :-)))
Må jeg ha eget firma med organisasjonsnummer for å starte EcWid butikk?
Nei, det trenger du ikke.